Hoe gaat een consult in zijn werk? Voor je afspraak krijg je een vragenlijstje op de mail, zo gaan we samen goed voorbereid van start.

De afspraak zelf:

Na allereerst natuurlijk kennis maken met jou en je paard, zal ik een inspectie doen van je paard. Wellicht zie ik van de buitenkant al iets waar ik op moet letten. Hierna volgt een palpatie (het bevoelen van de spieren), ik zal de spieren van je paard grondig controleren.

Het is fijn als ik het paard ook even kan zien lopen. Draf aan de longe is hiervoor prima geschikt. Vervolgens zal ik nogmaals de palpatie doen, om te voelen of er al verschillen zijn.

Hierna volgt de massage op geleide van je paard: ik hou het gedrag van het paard constant in de gaten. Is het fijn of niet? Als de massage is afgerond, kan het paard terug naar stal of weide/paddock.

Dan ben jij eindelijk aan de beurt! Gelukkig hoef jij niet aan de longe. Uiteraard geldt hetzelfde voor jou, we nemen je eventuele klachten door en ik vraag het een en ander over jouw gezondheid. Als je al elders onder behandeling bent, bijvoorbeeld bij een fysiotherapeut, is het wel belangrijk dat je behandelaar akkoord is met massage.

Omdat het een stoelmassage is, mag je je kleding aanhouden. Het prettigste is als het dunne kleding is. Een T-shirt en rijbroek / trainingsbroek is fijn. Is het koud? Dan heb ik een deken bij me om je lekker warm te houden.

 Heb je filmbeelden van een training of een les dan zie ik die natuurlijk graag. Deze mag je mij ook vooraf sturen. Ook feedback van je instructeur is uiteraard welkom.

Als paardensportmasseur behandel ik alleen gezonde paarden. 

Wat is voor mij een gezond paard?

  • Niet kreupel
  • Geen koorts
  • Niet spierbevangen
  • Geen huidziekten
  • Geen kanker
  • Geen peesschade / blessures
  • Diabetes/Cushing/ en andere chronische aandoeningen enkel in overleg met de dierenarts
  • Bij twijfel zal ik je vragen eerst met een fysiotherapeut of dierenarts te overleggen

Dit geldt natuurlijk ook voor jou. Ben je verkouden of heb je koorts, dan kan een massage een negatief effect op je herstel hebben. Ook zaken als kanker, migraine, diabetes en bepaalde medicatie kunnen een contra indicatie zijn voor een massage.

Zwangerschap

De eerste 12 weken zul je nog goed kunnen plaatsnemen op de massagestoel. Als de buik groeit kan er ook op een andere wijze worden plaatsgenomen op de massagestoel of zittend op een gewone stoel worden gemasseerd. Het masseren van de schouders, armen, handen en hoofd. geeft ook de nodige verlichting. De zwangere kan over het algemeen goed aangeven wat voor haar prettig is. Een stoelmassage is voor de zwangere een welkome ontspanning en geeft verlichting aan de ongemakken die met zwangerschap gepaard kunnen gaan. 

Twijfel je, neem dan even contact met mij op. Dan nemen we het samen even door.

Nb Ik heb geen medisch opleiding en kan en mag dus geen diagnose stellen!